Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2008 10:55 - Путин в България, защо сме против?
Автор: sstoilov Категория: Политика   
Прочетен: 1455 Коментари: 4 Гласове:
0



Путин в България! Защо сме против?

 

 

Само преди няколко дни в официалните медии беше потвърдено  плануванoто посещение на руския държавен глава. От кратката информация не стана ясно  коя Българска институциа или организация е поканила президента Путин и каква е целта и програмата на неговото посещение.За тези от нас обаче за  които не е безразлично какво се случва с тази стрна, едно нещо обаче е ясно. Путин идва да сложи печата на окончателната икономическа зависимост на България от Русия. Случайно ли е това и как се стигна до тук? Очевидно в  България има не малка група „патриоти” които  все още милеят за „добрите времена когато БКП  заедно с братската КПСС и подкрепата на КГБ и  ДС се гавреха с достойнствата на цялa нация, експлоатираха безвъзмездно националните  ресурси  и държаха цял един народ в жестока хватка на тоталитарното робство. На  същите тези хора и техните наследници явно им липсва пълновластието и чувството на безнаказаност и над законност.

В лицето на Владимир Путин обаче те явно намериха своя патрон и вдъхновител за обратният поход към тотален контрол над обществото.

 Кое ни кара да мислим по този начин?

 За последните няколко години Владимир Путин се показа като поредната звезда на  небосклона на  световните диктатори.

В голямото си желание да възстанови Руската имперска мощ Путин не можа да намери правилната формула за изграждане на силна държава със високо ниво на граждански права и свободи. Закърмен с философиите на Ленин и Сталин и обучен в школите на КГБ, Путин не знае и не може да си представи как трябва да изглежда една демократична държава. Възпитан  с манталитета ”Държавата над всички”и „Само Аз и моите приятели сме истински патриоти”, за него всяка критика към него самия и неговата политика е заплаха за Руската национална сигурност.

Идеи като:

  „Аз съм по-добър от другите затова трябва да  контролирам другите”

   „Държавата е по-добра от населението затова държавата трябва да контролира населението”.

  „Нашите възгледи са по-добри от възгледите на другите затова трябва да наложим нашите възгледи със сила”.

  „Само Ние се грижим за най-добре за националните ресурси и интереси и всички останали са безхаберници или врагове”

„Правата и свободите  на индивида могат да бъдат нарушени в името на  добро на държавата’’., се оказаха фундамент за изграждане на новата Руска политика

Въпреки опитите му да се представи като съвременен обществен лидер, Путин не успя да положи развитието на Русия на основата на правото и закона и се върна на  сигурните и познати релси на диктатуриалния контрол,използвайки същите структури и методите с които КГБ държа СССР в продължение на 70г.

Във външнополитически аспект, Путин по най-безцеремонен начин използвайки подкупи, шантажи, финансови подаяния и взаимоотношения останали от времето на студената война се опитва да наложи  тотална икономическа зависимост на Европа и по този начин да реализира Руските геополитически интереси.

Показателни фактори за това са подкрепата която Путин оказва на тоталитарните режими на бившите съветски републики като Казахстан,Узбекистан, Туркмения, Беларус и тн. Факта че населението на тези държави тъне в бедност и се държи под тотална експлоатация и робство очевидно не притесняват Московския Диктатор и неговите „колеги”от „бившите” републики да подържат милярдни банкови сметки в офшорните зони.

От всичко казано до е очевиден  факта че в България бившите силови структури на тоталитарния  апарат заено със структурите на  тоталитарната БКП никога реално не се отрекоха от тоталитарната идеология и философия и не приветстваха демократичните промени а само през зъби приеха факта че промяната трябва да се допусне защото така диктуват от Москва и го налагат промените в световната геополитическа ситуация.

 

Колкото и да изглежда невероятни факта е че Българи е изправена пред заплахата от въстановяване на  тоталитарната система на управления под формата на фасадна демокрация. Въпреки формалното членство е НАТО и ЕС(от което се облагодетелства  основно настоящата политическа олигархия ), България е доведена до място където неголяма олигархична група държи властовия и финансов контрол над държавата и населението. След дългогодишна упорита работа на бившата ДС, българското общество е докарано до място на тотална обществена апатия, скрито етническо напрежение, пасивно гражданско общество.

Осезателно се усеща отсъствието на  силни и независими граждански организации, НПО, синдикати и  медии. Българската политическа сцена е лишено от силни демократични опозиционни партии с про-западна ориентация, които да балансират  управляващата „ТРОЙНА”(ДС) коалиция  която така и не успя прекъсне корена и връзката си с БКП, КПСС и Русия.

За нас като демократично мислещи хора милеещи за свободна и независима  България предстоящото посещение на един доказан диктатор като Владимир Путин и готовност на настояите управляващи да обрекат на икономическа зависимост бъдещето на България и нашите деца е напълно неприемливо.

 

Обръщаме се с призив към всички демократични организации, политически партии, граждански сдружения, инициативи и отделни граждани да изкажем своето несъгласие с възстановяването на тоталитарното еднолично управление в Русия и неговия аналог в България и   превръщането на България в икономически васал на Русия и поставянето на бъдещето на нацията в зависимост от интересите на чужда държава.

Нека заедно да кажем НЕ на посоката в която агент Гоце и компания тласкат нашата страна.Нека заедно да кажем НЕ на диктатурата,манипулациите, злоупотребата  и робството което ни се натрапва.

 

 

 

 

 

 

 



Тагове:   българия,


Гласувай:
0



1. liliahristova - НЕ!
09.01.2008 11:46
Не, не, не...
цитирай
2. chara - 2008 г е обявена за година на Русия в България
09.01.2008 13:11
решението за това е взето в Москва на 08. май 2007 г от С.Станишев и В. Путин.
Това е и официалният повод за посещението!
цитирай
3. анонимен - Не
11.01.2008 21:28
Не
цитирай
4. анонимен - He !!
11.01.2008 21:28
HEE !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sstoilov
Категория: Политика
Прочетен: 28580
Постинги: 7
Коментари: 11
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930